Coronavirus Actueel

*Update Coronavirus*                                Maart 2022

 

Beste zwangere/kraamvrouw en partner,

 

Hier vind je de actuele maatregelen die wij op advies van het RIVM toepassen om onze zorg zo veilig en kwalitatief mogelijk te houden. We vragen je om deze informatie in zijn geheel zorgvuldig te lezen.

 

Voor jullie en onze gezondheid en veiligheid wijzen wij u op een paar belangrijke zaken:

Heb je één of meerdere symptomen van COVID-19?

 

– Koorts

– Hoesten

– Benauwdheid

– Keelpijn

– Verkoudheidsklachten

Laat je testen op Corona, ben je Covid-19 positief? Bel dan je verloskundige, we zetten mogelijk extra echo’s in om de baby voor de zekerheid goed te controleren.

 

Mondmasker

Vanaf 25 februari 2022 is het niet meer verplicht een mondmasker te dragen. Wij doen dit ook niet meer standaard tijdens de zwangerschapscontroles, bevalling en huisbezoeken.
Vind je het wél prettig nog een mondmasker te dragen, geen probleem, geef het aan en wij passen ons graag aan.

 

Spreekuren en echo’s:

– Jij en je partner zijn samen welkom op het spreekuur en bij de echo’s
– Neem zo min mogelijk kinderen mee naar de controles, kan het niet anders of wil je ze graag een keer kennis laten maken, dan zijn ook kinderen weer welkom.

 

Sta je op het punt van bevallen?

De keuze voor een thuis- of ziekenhuisbevalling blijft.
Ziekenhuis: Wanneer je gaat bevallen in het ziekenhuis gelden de maatregelen van het desbetreffende ziekenhuis. In het ziekenhuis wordt nog een mondmasker gedragen, de barende mag deze op de verloskamer af. Er gelden vaak nog aangepaste bezoekersregelingen.
Thuis: Als het veilig is voor jou en de baby om thuis te bevallen mag dat. Er zijn geen extra maatregelen. Iedereen die jij graag in jouw ‘beval-team’ wil is welkom (bijvoorbeeld partner, doula, moeder, vriendin)

 

Kraamvisites:

– Gaan door zoals normaal, wij komen aan huis
– Kraamzorg gaat door zoals normaal

 

Waarborgen continuïteit

Wij zijn zoals altijd 24/7 bereikbaar

Voor het meest recente antwoord op vragen rondom Corona verwijzen wij je naar de site van het RIVM: Covid-19 RIVM website

Voor het maken van een weloverwogen beslissing rondom de Corona vaccinatie in de zwangerschap verwijzen wij je naar de site van De Verloskundige voor actuele en betrouwbare informatie: Keuzenhulp; vaccineren tegen corona of niet in de zwangerschap? 

 

Als je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, dan kun je die natuurlijk altijd aan ons stellen. Wij blijven jullie de komende tijd zo goed mogelijk van zorg én informatie voorzien.

 

Vriendelijke groeten en een goede gezondheid gewenst namens team de Toekomst!

 

 

Kimberly Zonneveld, Solange Govaerts & Amy van den Hogen

Verloskundigenpraktijk de Toekomst

virgin games

-
volgers instagram kopen