Lewis

Lewis

Een thuisbevalling had ik altijd graag gewild maar ik had schrik voor al de risico’s hiervan. We zijn uiteindelijk op 24 weken bij Het Prille Begin belandt en zij hebben ons veel informatie hier rond gegeven. We hebben uiteindelijk samen beslist dat dit ons de beste keuze leek. Omdat Het Prille Begin sinds januari geen thuisbevallingen meer doet, werken ze samen met Amy. Bij de eerste afspraak met Amy was er direct al een klik. Ze stelde me gerust als ik momenten had dat ik me zorgen maakte en stond altijd voor ons klaar.

Donderdag 12 maart, de dag dat het ging gebeuren! Vandaag ben ik 41 weken zwanger en wordt ’s morgens voor de 2e keer gestript door Amy. Fingers crossed dat het deze keer echt doorzet!
En ja hoor, we zitten in de auto en ik krijg al regelmatiger weeën. Ik schrik ervan maar ben dolgelukkig dat het nu eindelijk gaat beginnen! Eenmaal thuis komen de weeën steeds sneller, we bellen Amy op.
Amy was snel bij ons en ik had al 4 cm opening. Joehoeee wat was ik blij! Rond 15u00 zijn mijn vliezen gebroken om het allemaal wat sneller te laten gaan. Ook hier liet Amy de keuze bij ons. Rond 18u00 had ik al 8 cm opening en ben ik in bad gegaan. In bad vond ik het moeilijk om met de weeën om te gaan. Ze leken heviger en volgde elkaar snel op, maar Amy heeft me er super doorheen gecoacht.

Ook Lieve van Het Prille Begin kwam aan om de bevalling te ondersteunen. Om 19u00 ben ik begonnen met persen. Omdat het bad niet ideaal was om te persen, ben ik op de baarkruk gaan zitten. Hier heb ik enorm veel steun gehad van mijn man. Ik voelde me sterk en een echt team met hem! Ook hier hebben mijn man, Amy en Lieve mij super ondersteunt. Ze gaven duidelijke instructies wanneer ik door moest persen. Mijn man heeft ook alles duidelijk kunnen mee volgen via een spiegeltje. Uiteindelijk is onze Lewis om 20u54 geboren. Ik ben Amy en Lieve eeuwig dankbaar dat ik mijn droombevalling heb kunnen waarmaken! Alles is gegaan zoals we het wilde, thuis in eigen omgeving met weinig tot geen medische interventies. Gewoon zoals de natuur is!

mr green -

meritroyalbet

-

virgin games

-
instagram volgers gratis