Maelynn

Maelynn

Ik had altijd al de wens om in bad te bevallen.
Helaas werd al snel duidelijk dat dit absoluut niet mogelijk was in het ziekenhuis in België. Het voelde alsof ze een negatieve kijk hadden op zwangerschap, bevallingen en ouderschap. Ik had hier geen goed gevoel bij.
‘Een bevalling kon toch ook iets moois zijn’, dacht ik bij mezelf. Na een paar rusteloze nachten had ik het besluit genomen om voor een thuisbevalling te gaan.
Na even zoeken kwam ik uit bij de vroedvrouwen van Het Prille Begin. Zij werkten sinds kort samen met Amy. Bij de eerste afspraak was het meteen een klik met alle 3 de dames. Alles was bespreekbaar en mogelijk. Mijn wens ging de realiteit worden.

3 juni 2020 om 1u ‘s nachts (39+6) was het dan zo ver. Mijn water brak. Al snel daarna begon ik lichte onregelmatige buikkrampen te krijgen. Ik bleef rustig en ging terug naar bed. In de ochtend om 8u besloot ik Amy te verwittigen. Mijn weeën waren nog zeer onregelmatig. We gingen het nog even aankijken en Amy ging tussen 12 en 13u terug contact met mij opnemen als ze eerder niks gehoord had. Maar dit haalde we niet. Om 11u belde ik Amy weer op en waren mijn weeën regelmatiger.
Amy arriveerde als snel bij ons thuis. Ik had 1cm ontsluiting en we besloten dat er nog tijd genoeg was en ze ging rond 12.30u terug naar huis en zou rond 17u terug komen. Maar Amy was nog niet fatsoenlijk weg of de weeën begonnen goed door te zetten. Moest ik dit nog tot 17u volhouden? Ik wist me geen houden meer!
Snel daarna belde mijn man Amy op. Na kort overleg besloten we om alvast het ligbad vol te laten lopen zodat ik daar verder de weeën kon opvangen om de pijn te verlichten. Dit voelde zo verlichtend! Weer niet veel later werden de weeën steeds erger en erger. Om 14u belde mijn man Amy een laatste keer. En niet veel later was Amy er weer, ookal voelde dit een eeuwigheid, het ging ineens een stuk sneller dan we allemaal hadden verwacht. Ik stond op het punt om het op te geven omdat ik mijn limiet had bereikt. Maar ik ging razendsnel! Ik had al 8cm ontsluiting en de persweeën waren in aantocht.
Met de super goede begeleiding van Amy en Lieve (van Het Prille Begin) en de steun van mijn man is het mij gelukt. Maar vooral Amy. Ik snapte helemaal niets van het persen en durfde niet goed.
Dankjewel Amy om mij zoveel moed in te spreken.
Toen ik eindelijk door had wat ik moest doen werd onze dochter na 3 persweeën geboren.

Ik heb geen moment spijt gehad van de keuze die ik gemaakt heb. Alles is precies verlopen zoals ik het mij had voorgesteld. Ik ben bevallen in het water en dat was mij grootste wens.

Als ik terug kijk op alles kan ik zeggen dat het allemaal heel vlot en snel is verlopen ook de pijn viel eigenlijk wel mee. Ergens
dacht ik dat ik nog een lange weg te gaan, maar ik bleek al bijna op het eindpunt te zijn.
Zonder Amy en haar goede begeleiding had ik vast opgegeven.

Mijn tip aan alle toekomstige ouders: Volg je gevoel en laat je niet ontmoedigen door anderen! Een bevalling kan wel degelijk iets moois zijn!

Amy, dankjewel voor alles!

Vanuit vaderlijk perspectief:
Na de negatieve ervaring(en) in het ziekenhuis, voelde het als een waar geschenk om in contact te komen met het Prille begin en Amy! Eindelijk werd er de tijd genomen om te luisteren naar onze wensen, alles was bespreekbaar, niets verplicht en het klikte direct.
Hierdoor kwam er een hele mooie “rust” over mijn vrouw en de verdere zwangerschap , deze is heel de zwangerschap gebleven. Onze wensen zouden uiteindelijk uitkomen.

Toen mijn vrouw mij op 3 Juni in de nacht wakker maakte met de melding dat haar water gebroken was, schrok ik mijzelf in eerste instantie een ongeluk, het was dan EINDELIJK zo ver, zelf bleef ze heel rustig en gaf aan dat het beter was als ik nog wat zou gaan slapen (wat ook gelukt is).

Om 8 uur ’s morgens heeft mijn vrouw contact opgenomen met Amy en ze zou later op de dag (rond de middag) terug contact opnemen met ons. Voor mij was het allemaal nog erg “onwerkelijk”, het enige dat ik kon proberen te doen was mijn vrouw zo goed mogelijk te ondersteunen.
Na Amy haar eerste bezoek ging het plots allemaal erg snel, ik kon zien dat mijn vrouw pijn begon te krijgen, na contact met Amy hebben we
besloten alvast te verplaatsen naar het ligbad kort daarna is alles in stroomversnelling gekomen.
Voor mij overheerste hier een gevoel van onmacht, je ziet dat het allemaal pijn doet maar je kunt niks doen.
Toen mijn vrouw aangaf dat ze haar grens had bereikt heb ik Amy gebeld, kort daarna was ze gelukkig weer bij ons, wat zowel voor mij als mijn vrouw een hele opluchting was!
De kalme manier waarop Amy met alles omging maakte ook dat voor mij een stuk rust kwam. Kort na Amy haar aankomst is het heel snel gegaan en is onze dochter geboren.

Wat ben ik blij dat wij zo een goede steun gekregen hebben van Amy (en het Prille begin) bij de geboorte van onze dochter!
Nogmaals bedankt voor al het geduld en steun.

mr green -

meritroyalbet

-

virgin games

-
instagram volgers gratis