Quinn

Quinn

Geboorteverhaal Quinn amalo

Voorgeschiedenis:

1e kindje: Geboren middels keizersnede. Door 6 dagen vruchtwater verlies, geen weeën en stuitligging. Dit heb ik als behoorlijk traumatiserend ervaren en ik heb het gevoel gehad dat niemand begreep waarom ik die keizersnede niet wilde.

2e kindje: Bij mijn 2e zwangerschap heb ik de hypnobirthing opleiding gevolgd wat mij kracht gaf om de wens van vaginele bevalling na een keizersnede thuis de volgen. Echter na ruim 36 uur weeën bleef ik hangen op 2 cm. (bleek achteraf door sterrenkijker ligging) toch naar het ziekenhuis.  Waar op 3 cm op aandringen van de zorgverleners vliezen gebroken werden. Ik kwam later in een weeënstorm terecht en na 2,5 uur smeekte om een ruggeprik. Toen ik die had kon ik eindelijk ontspannen, en de ontsluiting vorderde nu snel. De gyneacoloog stelde voor weeën opwekkers te geven omdat ik mijn persweeën niet kon voelen. Ik hield dit af en koos ervoor de ruggenprik stop te zetten. Wat pas na 3x zeggen gedaan werd door verpleegkundige. Toen voelde ik mijn persweeen en in een vlotte 20 min. persen kwam ons kindje op de wereld, op de baarhurk zonder hulp. De toenmalige gyneacoloog had ons geboorteplan niet goed gelezen en wilde na de geboorte ingrijpen door direct af te namelen, oxytocine te geven en de baby aan te pakken. Telkens moest ik haar aan het geboorteplan herinneren en dit zorgde toch voor een strijdige ervaring bij mij. De communicatie verliep dus wederom niet soepel.

3e kindje: Dus zwangerschap nr. 3. Thuisbevalling in bad; here we come! Ik had het juiste team snel om mij heen verzameld. Verloskundigenpraktijk de Toekomst en doula Katja Froling en kraamzorg zzp er Wiebke. Allemaal vrouwen die mij
begrepen en mij steunde in mijn wensen; Hands-off thuis in bad bevallen 😍

De verloskundigenpraktijk had aangegeven wel communicatie voorop te stellen en een gesprek in het ziekenhuis omtrent deze bevalling te wensen, gewoon voor goede samenwerking en afspraken. Dit gaf mij stress, omdat het gesprek bij de vorige zwangerschap ook met doemscenario’s gepaard ging. Gelukkig ging 1 verloskundige van de Toekomst mee en dit keer verliep het gesprek begripvol (beetje overdreven veel benoemd dat het fout kan gaan door gynaecoloog). Verloskundige en ik konden alles goed verwoorden en er
heerste uiteindelijk wederzijds respect. Ik kon eindelijk naar mijn droom toeleven. Ik las het boek van anna Myrthe mijn reis naar binnen,
hervond mijn passie voor tekenen en creëerde een birth map en affirmatie slinger.
En toen kwam schrik 2… Op 27 wkn merkte ik ineens zelf…Oh oh stuit ligging. Dat zorgde voor het herbeleven van mijn 1ste bevalling. Dus ik ben intensief Spinning babies gestart. En eureka! exact op 34 is het kindje goed gedraaid. Nu kon ik weer genieten en loslaten.
Ik heb mezelf iedere week laten verwennen met een behandeling zoals massage, voetreflex, pedicure, sauna bezoek, kapper enz. Omdat ik wist, laatste ronde, alles eruit halen.

Op 39 weken en 6 dagen voelde ik een apart gevoel in mijn heupen en onderrug. Hoge sensatie van gevoeligheid. Zin in seks (ook gehad 😂) en die nacht heerlijk geslapen.
Ik was nu presies 40 weken zwanger en werd wakker met rugijn en pijn op het schaambot, overdag ging dit niet weg. In de avond heb ik daarom met manlief spinning babies gedaan en extra geconcentreerd op een pijn patroon wat ik herkende uit het boek van gail tully (oprichter spinning babies) en warempel; na het uitvoeren ervan, was de rugpijn weg waardoor ik kon slapen 🙏Ik ging op tijd naar bed. Ergens rond 05:00 voelde ik heel af en toe een zachte golf. In de ochtend hebben we de kids naar opvang / school gebracht, Ben & Jerry’s
gekocht en met 2 kruiken languit op de bank gelegen Friends gekeken 🤣.
Rond 12:00 nog eens spinning babies gedaan en toen kort in bad, en daarna op bed met 2 hete kruiken en airco aan om te rusten / slapen.
De golven kwamen nog onregelmatig er zat vaak 10 min. tussen, maar rond half 4 merkte ik dat ik iedere keer wakker werd van een wee. Toen ben ik gestart met timen op advies van mijn doula. Er was nu meer regelmaat, de golven kwamen a 4-5min en duurde nu ongeveer een mintuut. Ik kon ze nog goed opvangen en besloot nog even af te wachten.
Om half 5 kwam mijn man thuis die gelijk zorgde dat onze kids opgevangen werden en die voor mij mijn soep klaar maakte (gezamenlijk op de badkamer gegeten, ik in het bad 😂)
Om 5 uur hebben we de doula en de verloskundige gebeld. Het ging toen nog prima, de weeën waren nu ongeveer om de 3 min. en nog te handelen. Echter na het ophangen, ging mijn man het bevalbad opzetten beneden. Hij ging weg en toen ging het ineens heel snel! De heftige onvoldoende verlichting.
De verloskundige was er om 17:20 uur en zag al snel dat ze haar collega kon bellen om te assisteren (dit was het verzoek van de praktijk vanwege de risico’s met mijn voorgeschiedenis, 1 verloskundige hield zich op de achtergrond dan).
Om 18:00 arriveerde de tweede verloskundige en ik was ondertussen al snel naar beneden in het bevalbad gaan zitten die nog niet vol was maar voldoende gevuld. Mijn man moest nu bij iedere golf echt extreem hard drukken op lage rug/ bekken anders redde ik het echt niet. 18:10 uur arriveerde ook mijn doula die al gauw opmerkte dat we er al bijna waren.
Om 18:30 verzochten mijn verloskundigen om inwendig onderzoek te doen om de ligging van de baby te controleren, ze wilde voorkomen toch door een onverwachte stuitlligging verrast te worden 😆 en legde uit dat er veel informatie uit zo’n onderzoek gehaald kan worden. Ik vond dit goed en was zelf ook vooral nieuwsgierig naar hoe de ontsluiting ervoor stond.
Ze heeft pijnvrij en in rust gevoeld. Gaf geen cm door en zei alleen maar; dat ik het geweldig deed en er echt wel snel zou zijn. Pfoeie,
opluchting.
Om 19:00 kreeg ik die typische gedachten van: ik kan niet meer. En in mijn hoofd bleef ik mezelf overtuigen, dit is goed, dan ben ik er bijna. En ja hoor. Ik voelde Quinn, steeds lager mijn bekken in landen en de rug weeën die stilletjes aan lager gingen en over gingen naar persdrang.
Om 19:40 kreeg ik echt volledige persdrang, die ik met vol volume iedere keer volledig benutte. Tussendoor heb ik zelf gevoeld en inderdaad, ik kon zijn hoofdje voelen met de intacte vliezen er omheen.
Om 19:57 begon mijn energie op te raken, de verloskundige kon onder watr echt niks zien en had daardoor geen weet of ik vooruitgang boekte. Ik kon onvoldoende hierover communiceren en ze wilde net voorstellen misschien nog eens te voelen naar de vliezen en indien gewenst vliezen te breken, maar toen voelde ik het al, nog 1 super krachtige perswee…. En daar stond het hoofdje ineens. Niemand had het gezien en iedereen was verrast van de plotselinge snelheid en kracht.
Wat een opluchting om die haren te voelen, wat een rust. De volgende perswee rustig afgewacht en daar volgde de rest van het lijfje. Ik pakte Quinn zelf aan, en maakte zo onder water contact met hem.
Daarna heerlijk tegen mij aan gelegd en wauw wat een sensatie. Daar werd ik high van😍  ik was meteen weer bij zinnen. Zo verliefd samen met mijn man. Samen gedaan.
De placenta kreeg de tijd. De verloskundige liet het even gewoon voor wat het was, ik had geen bloedverlies en de controles waren goed. En 30 min. later perste ik de placenta met 1 wee in bad eruit. Voila slechts 250 ml totaal bloedverlies.
Na een uur zijn we pas uit bad gegaan om te rusten, nog een check up, en zowel Quinn als ik gezond. Ik had geen scheurtjes. Geen aambeien. Quinn hapte zelfstandig aan en dronk meteen aan de borst. Ook poepte hij gelijk meconium uit.
Om 22:00 lagen mijn man en ik vol trost in bed, genietend van deze helende droom bevalling.

En wauw! Ik wil alleen maar aan iedere vrouw meegeven. Volg je reis diep van binnen.
Bereid je voor op jouw manier, kom op voor je wensen en omring je met de juiste positieve mensen, want JIJ, verdient het
om jouw droom na te streven🙏 het is echt de moeite waard, dit werkt

helend voor de rest van mijn leven  😍❤️

Nu op naar de volgende fase van knuffelen, borstvoeding en dragen 🙏😆 heerlijk.

 

Bedankt team de Toekomst, jullie hebben mijn droom mede mogelijk gemaakt

 

, ,

virgin games

-
volgers instagram kopen