Samuel (Sam)

Samuel (Sam)

Geboorteverhaal Samuel Melle – 8 maart 2020

Voor de zwangerschap van ons tweede kindje, waren we op zoek naar een andere verloskundige. We waren zeker niet ontevreden bij de eerste, maar zochten een meer natuurlijke benadering en iemand die onze zienswijze deelde. Dat hebben we bij Amy zeker gevonden.

Onze kennismaking was al erg persoonlijk en heel prettig dat ze alle tijd en aandacht voor ons had. We voelden ons erg op ons gemak en hadden ook vertrouwen in Amy.

Dat vertrouwen is in de consulten daarna alleen maar gegroeid. Evenals het vertrouwen in een voorspoedige bevalling. Daar was ik zelf angstig en onzeker over, maar het hielp me erg dat Amy altijd de ‘het komt goed’ overtuiging heeft gehad. Naar mate de tijd verstreek en we ons meer en meer voor gingen bereiden op de bevalling, deelden we die overtuiging steeds meer. Heel mooi dat Amy ook zei ons hierin te zien veranderen.

We vonden het nog steeds spannend, maar wisten wat we belangrijk vonden, wat we wel en niet wilden en we merkten dat Amy onze ideeën prima kon delen. Zo zagen we de bevalling steeds meer met vertrouwen tegemoet.

Toen dan de weeën begonnen op de avond van 7 maart en we tegen 22.00 belden, waren we eerst ook een beetje teleurgesteld toen we niet Amy aan de telefoon hoorden. Net haar enige vrije dag. Maar Kimberly reageerde meteen ook super fijn op onze vragen en we spraken af haar te bellen wanneer de weeën elkaar sneller op zouden volgen.

Van slapen kwam natuurlijk niet veel meer terecht. Maar de weeën opvangen ging erg goed. Rond 2.30 kwamen ze al om de drie minuten en leek het ineens best vlot te gaan. We belden Kimberly, die er al snel was en na de controle constateerde dat de ontsluiting al 8-9 cm was. Geweldig! We waren zo opgelucht en blij. De ontsluiting duurde bij mijn eerste bevalling erg lang en was heftig, en nu waren we al zo ver op weg.

Maar toen duurde het helaas toch nog een poos. Het laatste stuk ontsluiting en de overgang naar het persen, vond ik zwaar. Wat me erg geholpen heeft, was dat ik voelde dat ik zelf de regie had. Mijn man was een enorme steun, die me door elke wee heen hielp. Kimberly hield een oogje in het zeil en steunde ons mentaal. De kraamzorg arriveerde en op afstand (via de speaker op mijn telefoon) stond een vriendin, die acupuncturist is, paraat en riep de drukpunten door, die enorme verlichting gaven.

Ondanks de fijne hulp naast me, speelden angst en onzekerheid over het laatste stuk van de bevalling op en stagneerde het een beetje. Tegen 5.30 wilde Kimberly me nog even controleren, waarvoor we naar de slaapkamer verplaatsten. Toen ging het plots heel vlot. De vliezen braken, voor mijn gevoel, met enorme vaart en met twee heftige persweeën kwam ons zoontje ter wereld!

Ik verloor daarmee ook vrij veel bloed, waar Kimberly gelukkig zo adequaat op handelde dat we niet naar het ziekenhuis hoefden. En toen hadden we onze kleine Sam in onze armen en daalde er zo’n rust neer. Kimberly nam ook alle tijd, waardoor die eerste uren werkelijk prachtig voor ons waren en een geweldige start voor ons kindje!

Lieve Amy en Kimberly, we willen jullie hartelijk danken voor jullie fijne en warme steun en begeleiding tijdens de zwangerschap, de bevalling en in de kraamtijd. Mede dankzij jullie is het een ervaring geworden waar we met liefde en rust op terug kijken. Dank!

virgin games

-
volgers instagram kopen